De Warmste Week

TACK ondersteunt dit jaar de VZW Ouaga

OUAGA is een jonge organisatie, opgericht door een groep enthousiaste medici en paramedici met het doel een bijdrage te leveren aan de verbetering van orthopedische zorg in ontwikkelingslanden. Ze doen dit vanuit een intense samenwerking met lokale collega’s. Zowel opleiding als de nodige lokale achtergrond zijn immers van essentieel belang voor succes op langere termijn . De voorbereidingen van de volgende missie in december 2019 naar Ouagadougou zijn in volle gang.

Het OUAGA project Paul VI is het opstartproject van de VZW en het verderzetten van de missies van Artsen Zonder Vakantie in het CMA Paul VI in Ouagadougo. De vraag naar heupprothesechirurgie kwam gezien het grote aantal patiënten met problemen, de significante invalidering door heupproblematiek en het grote gebrek aan behandelingsmogelijkheden in Burkina Faso.

www.ouaga.be

TACK ondersteunt deze VZW door bij elke verkoop 10 % door te storten naar de VZW.


Voor de warmste week willen we ook de nieuwe schitterende organisatie “Residents Abroad” vermelden die wenst samen te werken met VZW Ouaga. Zij beogen jonge assistenten in opleiding te laten deelnemen aan humanitaire missies.